Hem / Historik

Historik

Patrik Jensen har sedan 15 års ålder arbetat inom begravningsbranschen jämte sina studier, varefter han startade Jensens Begravningsbyrå i Örkelljunga 2003. 2004 övertogs Perstorps Begravningsbyrå efter Rolf Larsson som innehaft begravningsbyrån i Perstorp sedan 1978. Rolf i sin tur övertog begravningsbyrån efter sin dåvarande svärfar, Josef Svensson, som hade drivit begravningsbyrå och taxiverksamhet i byn sedan 1948. Lisbeth, Rolfs hustru, arbetade på byrån en tid innan pensionen. Hennes tjänst övertogs av Kerstin Johansson. Kerstin arbetar än idag kvar för de som önskar hennes hjälp med att ordna en begravning.

2006 öppnades Jensens Begravningsbyrå i Ängelholm, på Järnvägsgatan 23, mittemot Ängelholms kyrka. På begravningsbyrån i Ängelholm tjänstgjorde i flera år Marianne Winstedt som hjälpt många familjer i Ängelholm genom åren.

Under tiden, och genom alla år, har företaget växt till att vara en fullservicebyrå inom begravning, gravsten och familjejuridik, med kontor i Perstorp, Ängelholm och Örkelljunga, som ombesörjer begravningar i hela Skåne.

Huvudkontoret med all administration ligger i dag på Storgatan 13 i Örkelljunga men vi har kvar det personliga kontoret för det varma mottagandet på respektive ort.

2018 startade Patrik tillsammans med Jonas Wilson Stoltz, ytterligare en byrå, denna gången en helt fristående begravningsbyrå i Helsingborg. Den fick namnet Jensen & Stoltz Begravningsbyrå AB. Mer om begravningsbyrån i Helsingborg kan du läsa här.

För att kontakta oss på respektive ort, klicka här.