Livesända begravningen

Pga. rådande pandemi kan vi erbjuda att livestreama begravningsceremonin.

För att följa en livestreamad begravning: Klicka på ”Dödsannonser” sedan på den avlidnes annons. Om begravningen livestreamas så syns en knapp i den avlidnes minnesrum som heter ”Direktsändning”.

Livestreaming innebär att en kamera placeras i rummet där begravningen förrättas som sedan sänder ut sändningen i realtid via vår webbplats. De som önskar titta får en länk innan begravningen, antingen från begravningsbyrån eller från de anhöriga.

Ingen begravning sänds utan anhörigas medgivande. Vid avskedet, då alla går fram till kistan – är vår tanke att kameran riktas åt ett annat håll, till dess att avskedet är fullgjort. Ingen sörjande ska behöva utsättas för att bli filmad i det läget. Vi vrider tillbaka kameran därefter. Sändningen startar 5-15 minuter innan aktens början.

Det ska ses som ett komplement till att närvara – i det fall man inte kan eller får – pga. rådande läge, lag och hänsyn till oss alla.

Anhöriga kan kostnadsfritt erhålla inspelningen efteråt genom att kontakta oss.

Obs, tänk på att det inte finns tekniska förutsättningar att genomföra detta i alla lokaler. Kontakta oss så kan vi berätta mer.