Varför ska ni välja Jensens Begravningsbyrå?

Vi vill vara en begravningsbyrå som står sig

Vi tar hand om våra kunder. För vi vet att våra kunder är det dyrbaraste vi har och att Ni är i en situation som ingen vill vara i. En älskad människa har lämnat Er och nu står Ni med det svåra. Inte bara det praktiska, utan även Er sorg.
I denna stund är vi det stöd Ni kan förvänta Er. Vi har jour dygnet runt, vi kan svara på era frågeställningar vilken dag på året det än är, och vad klockan än må vara. Samma person som Du ringer till mitt i natten för rådgivning, är ofta samma person som tar Dig i hand på begravningsbyrån och följer dig igenom den stundande begravningen. För mer info om vad som händer vid ett dödsfall>>

Vi pratar aldrig om vad som är störst och bäst

Som anhörig är man ofta villrådig och där kommer vi in. Inte som säljare, utan som medmänniskor. Att anhöriga ibland har en bestämd uppfattning om vad begravningen får kosta, gör att det enkla faktiskt kan vara det vackra. Ibland vill anhöriga genomföra vissa saker själva, vilket vi uppmuntrar i sorgebearbetningen och som också kan påverka kostnadsbilden. Vi berättar tydligt om vilka valmöjligheter som finns.

Vi informerar och är transparenta

Vi berättar om vårt arbetssätt och de olika momenten i ett begravningsuppdrag som vi får. En självklarhet i vårt arbete är att våra kunder får en prisdokumentation med sig från vår byrå innan de slutligen gjort sitt val.

Vi visar vad och hur vi gör

Vi berättar om vad vi gör, hur och när vi gör det. Vi ger också anhöriga möjlighet att vara med att arrangera och medverka i begravningen på olika plan. För oss som begravningsbyrå är det en självklarhet att ge anhöriga möjlighet att påverka och medverka.

Vi smyckar kyrkan vackert

I samband med begravningen tar vi själva med våra egna och vackra, kistpodium, blomsterställningar, ljus och kandelabrar till kyrkan eller kapellet. Vi smyckar det vackraste vi kan med blommor, ljus och ibland unika inslag. Vi gör varje begravning personlig. Som ingen annans.

Vi har lokal kännedom

I hela nordvästra Skåne samarbetar vi med flertalet olika kvalificerade underleverantörer. Det innebär högsta service och kvalitét för dig som kund. Tillsammans med duktiga och lokala entreprenörer, vilka vi har mångåriga samarbeten med, t.ex. florister, cateringsfirmor och solister, säkerställer vi att allt fungerar när det ska.

En personlig begravning

Det personliga föds inte enbart ur en enstaka psalm eller en blomma. Den personliga begravningen föds ur engagemanget kring den sista färden. Därför är vi måna om att ha en personlig kontakt inför begravningen. Att sitta ner och samtala kring den avlidne och Era önskemål, därför gör vi kostnadsfria hembesök i hela Skåne. Lika viktigt som det är för familjen att träffa prästen eller officianten, lika viktig är kontakten mellan begravningsbyrå och sörjande. Den personliga kontakten mellan Er och oss på begravningsbyrån är en förutsättning för att begravningen ska kvarstå som ett ljust minne från en svår stund. Hos oss kan Ni inte beställa begravningen online. Vi vill ha samma kontakt med Er som prästen eller officianten kommer att ha. Detta är också för att kunna skapa det vackra avskedet på ett mer personligt plan. Vi har en vision om ett samhälle där begravningar är självklara och viktiga högtider för att hjälpa oss att hedra minnen.

Vi är lyhörda inför alla önskemål och tar del av den avlidnes personlighet. På så sätt kan vi ge tips, råd och idéer om hur personlig och vacker en begravning kan vara. Ett unikt minne. Precis som personen själv varit.

Några omdömen från familjer som anlitat oss

”Ett stort tack till Anna-Maria för Din underbara hjälp vid Lillys begravning.” – Marita och Lars Agnezon

Varmt tack till Patrik för den fina borgerliga ceremonin i kapellet för min make. Alla var mycket rörda.” – Sylvia Sandberg

”Alla frågor och funderingar jag hade kring mammas begravning – så gavs det alltid tid till att lyssna och ge utförliga förklaringar.
Att så snart efter att mamma dog – så är man tvungen att ta itu med allt det praktiska, begravningen och allt pappersmässigt. Där har Patrik och Jonas betytt enormt mycket med att reda ut alla begrepp.
Själva begravningsakten blev/är ett fint, varmt minne.”
 – Marianne Björneborn

”Tack för värme, ödmjukhet, lyhördhet och stort proffesionellt bemötande. Alltid tillgänglig och öppen för att förändra, tipsa eller bara lyssna in. Jag rekommenderar er varmt. Tack för att ni gjorde en svår stund till ett vackert avslut.” – Eva Roxhav

”Det var fint med talet och sången som ni hade ordnat. Hälsa och tacka från oss alla.” – Gösta Wiktorsson

”Jonas och Patrik är jätteduktiga och hjälpte oss med både begravningen och med allt runt bouppteckningen. De är verkligen duktiga och med hjärtat på rätta stället!” – Irene S

”Tack för ett fint bemötande som värmde och ett väl utfört arbete.” – Kenneth Johansson

”Helt underbar personal, verkligen proffesionella. Tack för allt fina ni hjälpte med för 1 år sedan.” – Tina Pedersen

”Tack att ni finns!” – Dorota Miszkiel

Med gula rapsfält som arbetsfält

Vi utför begravningar i hela Skåne. Oavsett var Du eller den avlidne varit bosatt. Anlitar Du oss utanför vårt upptagningsområde gör vi hembesök om Du inte vill eller kan ta Dig till vårt kontor. Vi utför också transporter som ligger utanför vårt normala arbetsområde.

För mer information kring vad som händer vid ett dödsfall >>