Kyrkor och kapell

En begravning kan äga rum på många olika platser. I de flesta förekommande fall önskar man att begravningen äger rum i en lokal som är avsedd för begravningsgudstjänsten/ceremonin. Det finns dock inget formellt hinder mot att begravningen äger rum i naturen, egna trädgården, egen lokal eller i en offentlig lokal (om lokalinnehavaren medger tillstånd). De övriga grundprinciperna är vanligtvis dessa:

Lokaler för begravning i Svenska kyrkans ordning:

Kyrka
Kapell

För begravning i borgerlig ordning:

Kapell, valfri plats, exempelvis i annan lokal, i trädgården, på gården, i ett församlingshem eller liknande. Ej i kyrka, vanligtvis.

Variationerna är stora på vilka lokaler eller platser som kan förekomma. Varje ort har olika förutsättningar och vi berättar gärna mer om vilka valmöjligheter som kan vara aktuella där just Ni önskar begravningen. Klicka på lokalen för att komma vidare till församlingens hemsida.

Lokaler för ceremoni eller gudstjänst

Här vill vi presentera förslag på olika, vanligt förekommande kyrkor, kapell och lokaler på olika orter där vi arbetar frekvent. Är den aktuella orten eller lokalen inte med i listan, kontakta oss så hjälper vi Er.

Nedan anges lokaler och dess förutsättningar gällande kyrkliga eller borgerliga ceremonier. Ett borgerligt alternativ innebär också att man kan genomföra ceremonier enligt andra samfunds ordning.
Vissa avvikelser kan förekomma.

Helsingborg med omnejd:

Ängelholm med omnejd:

Örkelljunga med omnejd:

Perstorp med omnejd: