Gravstenen – Ett minne för livet

Ska ni ordna en ny gravsten?

Att bestämma sig för en gravsten är ett viktigt beslut. Den skall stå där som ett minnesmärke, kanske för all framtid. Därför är det klokt att fråga oss till råds innan du slutligen bestämmer dig. Vi har ett brett sortiment, både i sten och andra material. Vi kan vägleda dig och ge information om vilka möjligheter som finns att sätta en personlig prägel i form av bildmotiv och text på gravvården. 

När Ni ska ordna en gravsten till Er gravplats finns det en del saker att ta hänsyn till. Förutom personlig smak och tycke krävs en viss anpassning till gravplatsen. Vi hjälper Er att utforma en gravvård som passar för just Era förutsättningar och önskemål, och åker självklart ut på kyrkogården för att göra en korrekt bedömning.

Ska ni komplettera eller omarbeta en befintlig sten?

I många fall finns det plats för ytterligare namn och information om Ni redan har en gravsten. Vi ombesörjer smidigt och förmånligt att stenen kompletteras med aktuellt namn och datum, samt ombesörjer mer omfattande renoveringar och omarbetningar av befintliga gravstenar. Genom ett unikt samarbete med vår stenhuggare kan vi många gånger tillse att gravstenen kompletteras innan begravningen. På detta sätt är stenen levererad och graverad med det nya namnet till begravningen och när Ni besöker gravplatsen efter begravningen för att beskåda blommorna, är stenen levererad, renoverad och graverad med det nya namnet.

Vad är viktigt att tänka på vid köp av ny gravsten?

Det finns många aspekter att ta hänsyn till och en del saker som kan vara viktiga att tänka på när man ska beställa en ny gravsten, här nämner vi några som gör att Ni med fördel kan vända Er direkt till oss vid köp av en helt ny gravsten:

1. Det stenhuggeri vi samarbetar med lämnar alltid samma pris oavsett om Ni väljer att beställa genom oss eller vända Er direkt till stenhuggeriet. Tillsammans sitter vi ner för att lugnt gå igenom hur Ni önskar att stenen ska se ut, typsnitt, behandling m.m. Vi kan även träffas på stenhuggeriet för att visa verkliga gravstenar.
2. Vårt stenhuggeri ombesörjer att stenen godkänns av kyrkogårdsförvaltningen, vilket är ett krav, innan montering.
3. Ni har möjlighet att följa tillverkningen av gravstenen direkt på stenhuggeriet.
4. Stenhuggeriet använder sig alltid av granit av högsta kvalitét.

Vi på Jensens Begravningsbyrå samarbetar med:

Både på Jensens Begravningsbyrå och på stenhuggeriet kan Ni få korrekt service. Vi har alla lång erfarenhet av gravstenar, fråga oss om hjälp, vi står gärna till tjänst!